Jump to content

Polar Power Sensor Installation


Levi
 Share

Recommended Posts

Anyone has some experience installing a Polar Power Sensor?

 

I installed the power sensor as per the polar manual, but when I'm testing it, only the red light (Speed) comes on.

I tried to use an alternative magnet for the cadence sensor, but no luck.

The chain sensor is connected, but no yellow light.

I also replaced the battery

 

What am I missing?
Link to comment
Share on other sites

Anyone has some experience installing a Polar Power Sensor?

 

I installed the power sensor as per the polar manual' date=' but when I'm testing it, only the red light (Speed) comes on.

I tried to use an alternative magnet for the cadence sensor, but no luck.

The chain sensor is connected, but no yellow light.

I also replaced the battery

 

What am I missing?
[/quote']

 

Heellooooooooo

 

Bring 6XBeer + Pizzas + said bicycle + said power sensor to MWNN posse = we will investigate towards great success.

 

OK - is this on your S720i or on the CS600? If the 720i - phone shammy rash, If CS600, refer instructions above on Beer and Pizza.
Link to comment
Share on other sites

For cadence magnet I use a cateye round wheel magnet.  If you take off the plastic bit you are left with the round magnet with a 'screw'?? coming out of it.   I then chopped the 'screw' off it and glued it to the spindle of my pedal. 

 

Works well for me.  ( I have the one for the 720, but should work just as well for the cs600)
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

My Profile My Forum Content My Followed Content Forum Settings Ad Messages My Ads My Favourites My Saved Alerts My Pay Deals Settings Help Logout